Wat is Financial Lease

Financial lease is een vorm van financieren. U betaalt een vast bedrag per maand en wordt direct eigenaar van het bedrijfsmiddel of auto. Zo blijven uw werkkapitaal en kredietfaciliteiten behouden voor uw bedrijf. 

U betaalt gedurende de leaseperiode een vast bedrag per maand aan rente en aflossing. Na betaling van het laatste termijnbedrag gaat ook het juridisch eigendom op u over. Verder kunt u gebruik maken van de diverse afschrijvingsfaciliteiten en mogelijk in aanmerking komen voor investeringsaftrek of andere fiscale regelingen. Informeer naar deze mogelijkheden bij uw Belastingadviseur.

Aanvragen is eenvoudig


Vul de gegevens van de auto, zoals bedrag, gewenste looptijd en eventueel uw eigen inbreng of slottermijn. U ontvangt direct een termijnbedrag. Druk op offerte, dan wordt direct de offerte opgemaakt en aan u verstuurd. 

Uw aanvraag wordt direct beoordeeld terwijl u wacht. U weet meteen of uw aanvraag is goedgekeurd en of u kunt leasen. De offerte is vrijblijvend.

Bent u tevreden over de offerte? Dan kunt u deze online accepteren. U ontvangt van ons dan per post de officiële leaseovereenkomst. 

De verdere afhandeling en uitbetaling nemen wij voor onze rekening. De dealer levert het bedrijfsmiddel of auto aan u. U betaalt maandelijks het afgesproken bedrag. Na de looptijd betaalt u de slottermijn. Onder bepaalde voorwaarden is het mogelijk om het geleaste voertuig nog tijdens de looptijd in te ruilen zodat u flexibel bent in uw mobiliteitskeuze. Leest u voor het afsluiten de voorwaarden van ons product. Deze kunt u hieronder downloaden.

Voordelen van financial lease


Bij financial lease kunt u zowel een nieuwe als een gebruikte personen- of bestelauto kiezen, zo houdt u uw investering buiten de normale bedrijfsfinanciering en uw bedrijfsliquiditeit en werkkapitaal beschikbaar. 

Met een vaste maandbedrag weet u elke maand waar u aan toe bent. Wilt u een lager maandbedrag? Dan wordt de slottermijn hoger. Verder kunt u direct gebruikmaken van alle fiscale voordelen, zoals BTW teruggaaf, afschrijving, investeringsaftrek en andere fiscale regelingen. U bent namelijk vanaf het begin economisch eigenaar van het bedrijfsmiddel of auto. Wilt u geen variabele onderhoudskosten? Dat kan met een servicecontract bij uw autobedrijf. Ook uw verzekering moet u zelf regelen.