Hoe werkt het

U kunt uw Financial Lease op maat maken waarbij de looptijd van de lease wordt afgestemd op de economische levensduur van het voertuig. U kunt uw maandbedrag verlagen door middel van uw inruilauto of door een aanbetaling te doen. Daarnaast kunt u ook de restwaarde van uw voertuig in de lening te betrekken, door een slottermijn in uw lease op te nemen. Over dit bedrag betaalt u tijdens de leaseperiode geen aflossing maar wel rente. Zo verlaagt u uw maandelijkse leasetermijnbedrag.

Het bedrag dat aan het einde van de leaseperiode nog openstaat, de slottermijn, betaalt u in één keer, uiterlijk één maand na het laatste leasetermijnbedrag. Ook is het onder bepaalde voorwaarden mogelijk om het geleaste voertuig nog tijdens de looptijd in te ruilen zodat u flexibel bent in uw mobiliteitskeuze.

Aanvraag

U vult (eventueel met uw dealer) online de aanvraag in.  Uw recente jaarrekening van uw onderneming kunt u, met 1 klik, direct of achteraf uploaden via onze bevestigingsmail.

Beoordeling

Uw aanvraag wordt direct en indien nodig bij meerdere banken beoordeeld. Bij de beoordeling wordt gekeken naar de hoogte van het kredietbedrag en het voertuig. In sommige gevallen is het verplicht om een BKR-toetsing te doen. De uitslag van de beoordeling hoort u snel, meestal binnen 24 uur.

Overeenkomst

Bij goedkeuring wordt de overeenkomst opgesteld op basis van de afleveringsfactuur. Nadat u en uw dealer de overeenkomst ondertekend hebben, wordt deze samen met de benodigde stukken door de dealer rechtstreeks naar de bank opgestuurd.

Afhandeling

De bank controleert alle stukken, en bij goedkeuring maken zij het leasebedrag direct over aan de dealer. Zodra de betaling bij uw dealer binnen is, kunt u gebruikmaken van uw voertuig. Hierna handelen wij de leaseovereenkomst administratief af.